Replication of lean-to glasshouse

Style: 
42 degree pitch
Colour: 
RAL 9010
Size: 
30m long

This project was a replication of a wooden 30 metre lean-to glasshouse in a private estate in Scotland.

Client brief

To research, whilst being sympathetic, a design that improved the functionality of the greenhouse rainwater guttering system and ventilation. 

Constraints

The general design and geographic location of the project required Alitex to fully consider the enhanced loadings that a building of this type would incur. Calculations required Alitex engineers to produce additional reinforcement to our extrusions.

Final Design

The final design was able to demonstrate a sympathetic replacement whilst maintaining a high level of structural integrity and longevity – through the use of aluminium and polyester powder coating. 

Additional Features

This glasshouse had a beautiful array of features including; hexagonal lobbies incorporating various partitioned climatic zones, replica curved beading, curved vine supports and bespoke castings of the finials and cresting.

Alitex involvement

Alitex were completely involved in the supply and installation of all the glass and aluminium plus our in-house fitting team stayed on site throughout the project.

Ask a question

Fields marked with a * are mandatory

Request an estimate

Fields marked with a * are mandatory

Book a tour

Fields marked with a * are mandatory